9 Kasım 2007 Cuma

EVRENİMİZİN ŞEKLİ ve 7 SAYISI



EVRENİMİZİN ŞEKLİ VE 7 SAYISI


Yedi Sema, Dünya alemindedir. Semaların bekası (ebediliği) ile baki kalır ve (dünyanın) sureti onların fenası ile fani olur...”
İbn’ül Arabi






Not. BBC News-World Edition sayfasında belirtildiği üzere ;
a) İ.Ö. 428-347 yılları arasında yaşamış olan Büyük Düşünür PLATO (Eflatun) da, Kozmos’un Dodecahedron (Onikiyüzlü) şeklinde olduğuna inanmaktaydı. (Yandaki şekle bakınız.)
b) 1452-1519 yılları arasında yaşamış olan, sadece sanat yapıtlarıyla değil çeşitli alanlardaki araştırmaları ve buluşlarıyla da tanınan ve Dünyanın en büyük sanatçılarından biri olan LEONARDO DA VINCI' nin de, Kozmos'u, bilim Adamlarının 2003 yılında teyit ettikleri şekilde tasarlayarak çizdiği bildirilmektedir. (Vinci'nin kendi çizimi olan yandaki resme bakınız.)
Yukarıdaki tespitler aslında Bütün Bilgilerin her devirde İnsanlığa açık olduğunu ancak Kişilerin, Bilgi-Bilinç ve Frekanslarının yüksekliği nisbetinde "Evrensel Doğrulara" yaklaşabildiklerini göstermektedir.
.


*Sonuç ; İçinde bulunduğumuz Kozmos, yani Tüm Evreni kapsayan Uzay Boşluğu, Bugüne kadar Bilim Adamları tarafından Sonsuz ve Sınırsız bir boşluk olarak tarif edilmiştir. Oysa NASA'nın Uzaya gönderdiği Wilkinson Mikrowave Anisotrophy (WMAP) isimli uydudan gelen ve diğer çeşitli uydulardan alınan Bilgilerin değerlendirilmesi sonucunda Bilim Adamları 2003 yılının Ekim ayında, Kozmos'un Sınırlı ve Sonlu yani Kapalı olduğunu, Şeklinin de Beşgenlerden müteşekkil Küre (Futbol Topu) biçiminde olduğunu açıklamışlardır.

Dünya Biliminin tespit ettiği, Sınırlı ve Kapalı Küre halindeki Kozmos, Dünyamızın, Güneş Sistemimizin, Samanyolu Galaksimizin ve milyarlarca Galaksinin de içinde yer aldığı (Gözleyebildiğimiz) Küre'dir.

Meselâ elinize bir kristal küre alın. Ve bu kürenin üstünde 7 kesit bulunsun ve şimdi söyleyeceğimiz şeyleri bu şekil üstünde düşünerek tatbik edin. Şimdi bu kristal kürenin her bir kesitini bir üçgen prizma olarak ele alın ve hepsinin ucunu kürenin merkez odağında birleştirin. Bu küçük kristal toptan 7 tane alarak, hepsini bir kristal top içinde toplayın. İşte bu Atomik bir Bütündür."

Üçgen Prizmalardan meydana gelen Bu Sınırlı ve Kapalı Küre'lerden 7 tanesinin bir arada bulunan bu "kristal küreye" "Gürz" de denilebilir. Atomik Bütün yani 1 Kristal Gürz ise 7 Küre'nin bir araya toplanmasından meydana gelmektedir. görüleceği üzere 1 Atomik Bütün yani 1 Kristal Gürz, 7 Küre'den ibaret olan bir Küre'dir. Bu Küre'yi teşkil eden 7 Küre'nin her biri de, 7 adet Üçgen Prizmadan meydana gelmektedir. İçinde bulunduğumuz Gürz'ün şekli budur(şekil 1) .bu şekil hakikaten beşgenlerden oluşmuş bir futbol topuna da benzemektedir. Yani içinde bulunduğumuz Gürz'de, Bilim Adamlarımızın keşfedecekleri 6 ayrı Küre (6 ayrı Kozmos) daha bulunmaktadır. Ancak şu anda her Küre (Her Kozmos) kendi içinde Kapalı bir Sistemdir.

Küre dışına çıkabilmek, Teknolojik Boyutun yardımlarıyla olabilmektedir. Teknolojik Boyutun yardımları da, İnsanlığın ulaştığı Bilgi, Bilinç ve Frekans yüksekliği nisbetinde alınmaktadır. Dolayısıyla Bu yardımları alabilmek için önce Kendimizin, sonra içinde bulunduğumuz Toplumun Bilgi, Bilinç ve Frekansının yükseltilmesi lazımdır. Bunun içinde Ferden ve Toplum olarak, devamlı gayret ve çalışma içinde olmamız gerekmektedir.

Buna göre 7 sayısı aslında kozmozu temsil etmektedir.Bilgi gözümüzün önündedir..

7 yaşında okula gideriz,14 yaş ergenlik çağidır,dünyanın7 harikası vardır,masallardaki ejderhalar hep 7 başlıdır,7 evrensel sanat vardır,gökkuşağının 7 rengi vardır,7 uyurlar mağrasını hepiniz bilirsiniz,7 atmosfer tabakası vardır,cennetin ve yerin 7 katı vardır, Kuran'a göre Allah yeri ve göğü 7 tabaka halinde yarattı. Hac sırasında Kabe'nin etrafında dolanma, Tavaf ve Safa ile Merve tepeleri arasındaki koşu da 7i kere yapılır. Mekke'de belli bir mevkide hacı 7 kere "Allahu ekber" diye bağırır. Haccın sonunda şeytan 7 taşla taşlanır,İstanbul'un 7 tepoesi vardır.....

pi satısı 22/7'dir..Tüm piramitlerin taban çaplarının pi sayısını verdiğini unutmayalım.
Haftanın 7 günü vardır.....

7 ile ilgili örnekler inanılmayacak kadar çoktur en son mevlanın 7 öğüdü ile olayı noktalamak istiyorum.

1. Cömertlik ve yardim etmede akarsu gibi ol.
2. Şefkat ve merhamette güneş gibi ol.
3. Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
4. Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
5. Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
6. Hoşgörürlükte deniz gibi ol.
7. Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.













Hiç yorum yok: